ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 170 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι + 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. άγριο ρύζι
- 200 γρ. σπανάκι σοτέ + 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σουπ. ντιπ γκουακαμόλε
- αλάτι/πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να ανοίξει από τον φλοιό του, για περίπου 20-25 λεπτά και σουρώνουμε.
- Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το σπανάκι με το ελαιόλαδο και με ελάχιστο αλάτι για 3-4 λεπτά.
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε στρογγυλά φιλετάκια πάχους 1,5-2 εκ., τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, σε σχάρα ή σε τηγάνι για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά και σερβίρουμε με το ντιπ γκουακαμόλε.
Από τον σεφ Αντώνη Κουρκούτα