ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 170 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι + 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. άγριο ρύζι
  • 200 γρ. σπανάκι σοτέ + 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. ντιπ γκουακαμόλε
  • αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να ανοίξει από τον φλοιό του, για περίπου 20-25 λεπτά και σουρώνουμε.
  • Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το σπανάκι με το ελαιόλαδο και με ελάχιστο αλάτι για 3-4 λεπτά.
  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε στρογγυλά φιλετάκια πάχους 1,5-2 εκ., τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, σε σχάρα ή σε τηγάνι για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά και σερβίρουμε με το ντιπ γκουακαμόλε.

Από τον σεφ Αντώνη Κουρκούτα