ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 160 γρ. φιλέτο βοδινό + 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. πατάτες jacket (ολόκληρες στον φούρνο)
- 150 γρ. μπρόκολο βρασμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις πατάτες:
- Τις πλένουμε καλά με τη φλούδα και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Για το μπρόκολο:
- Βάζουμε μια κατσαρολίτσα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράζει
- Κόβουμε μπουκετάκια από το μπρόκολο σε μέγεθος αυγού
- Βράζουμε για 4-5 λεπτά και σουρώνουμε.
Για το φιλέτο:
- Δεν το χτυπάμε, ούτε το κόβουμε παραπάνω απ’ότι είναι
- Το λαδώνουμε και το αλατίζουμε ελαφρά και ψήνουμε στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά, ώστε να είναι ροζ στο κέντρο
- Για να βγει καλοψημένο, το μεταφέρετε σε μεταλλικό ταψάκι και το ψήνετε για άλλα 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Από τον σεφ Αντώνη Κουρκούτα