ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 160 γρ. φιλέτο βοδινό + 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πατάτες jacket (ολόκληρες στον φούρνο)
  • 150 γρ. μπρόκολο βρασμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις πατάτες:

  • Τις πλένουμε καλά με τη φλούδα και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Για το μπρόκολο:

  • Βάζουμε μια κατσαρολίτσα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράζει
  • Κόβουμε μπουκετάκια από το μπρόκολο σε μέγεθος αυγού
  • Βράζουμε για 4-5 λεπτά και σουρώνουμε.

Για το φιλέτο:

  • Δεν το χτυπάμε, ούτε το κόβουμε παραπάνω απ’ότι είναι
  • Το λαδώνουμε και το αλατίζουμε ελαφρά και ψήνουμε στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά, ώστε να είναι ροζ στο κέντρο
  • Για να βγει καλοψημένο, το μεταφέρετε σε μεταλλικό ταψάκι και το ψήνετε για άλλα 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Από τον σεφ Αντώνη Κουρκούτα