ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 150 γρ. τόνος φρέσκος ή σε κονσέρβα
- 150 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης
- 40 γρ. καλαμπόκι
- 5 ελιές Καλαμών
- 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κριθαράκι.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τον τόνο για 2′ από την κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα τόνου σε νερό.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, το καλαμπόκι κονσέρβα, τις ελιές Καλαμών σε ροδέλες, τη σάρκα από τη ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ και 3 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.
- Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το προσθέτουμε ζεστό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
Από τον σεφ Στέργιο Τσαγκαδόπουλο