ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 150 γρ. τόνος φρέσκος ή σε κονσέρβα
  • 150 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 40 γρ. καλαμπόκι
  • 5 ελιές Καλαμών
  • 1 κουτ. γλυκ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κριθαράκι.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τον τόνο για 2′ από την κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα τόνου σε νερό.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, το καλαμπόκι κονσέρβα, τις ελιές Καλαμών σε ροδέλες, τη σάρκα από τη ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ και 3 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.
  • Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το προσθέτουμε ζεστό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!

Από τον σεφ Στέργιο Τσαγκαδόπουλο