ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 200 γρ. φιλέτο σολομού
  • 150 γρ. γλυκοπατάτα
  • 30 ml. γάλα καρύδας
  • 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • ½ πιπεριά κόκκινη
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • κουρκουμά
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • διάφορα μυρωδικά

Συστατικά για τη μαρινάδα

  • 3 κουταλιές της σούπας σόγια
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε με αυτά το σολομό για 1 ώρα πριν τον ψήσουμε.
  • Τον στραγγίζουμε και τον ψήνουμε στη σχάρα, στον ατμό ή στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Τον βγάζουμε και προσθέτουμε σταγόνες ελαιολάδου, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνιθο.
  • Βράζουμε την γλυκοπατάτα ή την ψήνουμε στο φούρνο μέσα σε αλουμινόχαρτο με χοντρό αλάτι.
  • Την βγάζουμε και την τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ με το γάλα καρύδας, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, μοσχοκάρυδο και την κάνουμε πουρέ.
  • Μαρινάρουμε τα λαχανικά με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, σκόρδο και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο και σερβίρουμε.

Από τον chef Χρήστο Τζιέρα