ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη σαλάτα

  • 1 γαλλική σαλάτα
  • 1 αγγουράκι
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 55 γρ. τυρί cottage
  • 100 γρ. σολομό καπνιστό
  • 20 γρ. κρίθινο παξιμάδι

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

  • ½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τη γαλλική σαλάτα.
  • Χοντροκόβουμε τα φύλλα της σαλάτας και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αγγουράκι, τον άνηθο, το τυρί cottage και το παξιμάδι.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε σε μικρά κομμάτια τον σολομό και τον προσθέτουμε στη σαλάτα.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και την περιχύνουμε στη σαλάτα μας.
  • Ανακατεύουμε, ώστε η βινεγκρέτ να πάει σε όλα τα φύλλα της σαλάτας και σερβίρουμε.

Από τον chef Αντώνη Κουρκούτα