ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη σαλάτα
- 1 γαλλική σαλάτα
- 1 αγγουράκι
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 55 γρ. τυρί cottage
- 100 γρ. σολομό καπνιστό
- 20 γρ. κρίθινο παξιμάδι
Για τη βινεγκρέτ λεμόνι
- ½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τη γαλλική σαλάτα.
- Χοντροκόβουμε τα φύλλα της σαλάτας και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αγγουράκι, τον άνηθο, το τυρί cottage και το παξιμάδι.
- Στη συνέχεια, κόβουμε σε μικρά κομμάτια τον σολομό και τον προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και την περιχύνουμε στη σαλάτα μας.
- Ανακατεύουμε, ώστε η βινεγκρέτ να πάει σε όλα τα φύλλα της σαλάτας και σερβίρουμε.
Από τον chef Αντώνη Κουρκούτα